Новини

У Чернівцях послабили карантин: що дозволили

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила працювати лазням, атракціонам, а також розширила категорію людей, які можуть їздити громадським транспортом у режимі спецперевезень.

Сьогодні, 17 червня, міська комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення про послаблення карантину у Чернівцях. Так, тепер більше громадян зможуть користуватися спецтранспортом.

Про це повідомила пресслужба міськради:

«Відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій вирішили розширити перелік категорій громадян, які можуть скористатися проїздом у транспорті, який здійснює спеціальні перевезення».

Зокрема це рішення поширюється на:

  • учасників бойових дій, членів родин загиблих учасників бойових дій;
  • людей з інвалідністю;
  • дітей віком до 10 років у супроводі дорослих при наявності вільних місць та пред’явленні посвідчення.

Також дозволили роботу закладів побутового обслуговування населення, зокрема лазень та саун.

Згідно з рішенням комісії, працювати зможуть і атракціони, розташовані на відкритому повітрі:

«Управлінню культури міської ради, керівництву Центрального парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, парку «Жовтневий» доручено забезпечити дотримання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України, при функціонуванні атракціонів, розташованих на відкритому повітрі», — йдеться у повідомленні.

Суб’єкти господарювання, підприємства, установи та організації міста повинні і надалі керуватися постановою КМУ №392 щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря.

Коментарі