Афіша, Новини

Як на Буковині відзначать річницю Дня народження Івана Миколайчука

Через карантин традиційний фестиваль «На гостини до Івана» не проведуть. Проте в області створили віртуальну програму святкування.

Фото “Шпальти”

15 червня мало би виповнитися 79 років видатному акторові Іванові Миколайчуку.

З нагоди Дня народження митця у його рідному селі Чорториї, що на Кіцманщині, традиційно відбувається фестиваль «На гостини до Івана». Однак цього року свято скасували через карантинні обмеження.

Проте, як передає пресслужба Чернівецької ОДА, в області проведуть низку інших заходів, які допоможуть більше дізнатися про Івана Миколайчука та згадати найвидатніші його роботи.

Читайте також: Який вигляд має кіномистецький центр Миколайчука у Чернівцях 

Наприклад, можна переглянути віртуальну екскурсію мистецько-меморіальним музеєм-садибою Івана Миколайчука «Над Черемошем, де народився Миколайчук».

Також буковинці зможуть подивитися прем’єру фільму «Іванова душа мелодією лине в небо». А Перший буковинський інтернет-канал покаже кращі кінострічки Івана Миколайчука.

Крім того, письменник Мирослав Лазарук опублікує на фейсбук-сторінці Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка одну з новел свого роману «Чорторийські марева-видіння» – «Двоє – на крутих віражах».

Детальна програма заходів:

 

Коментарі