Новини

«Пані Резиденція»: у Чернівцях видадуть дитячу книжку про пригоди сімейства мишенят у підземеллях міста

Письменниця з Чернівців, яка нині живе у США, запрошує прогулятися підземеллями нашого міста.

Незабаром у дитячому артвидавництві «Чорні вівці» з’явиться друком нова книжка для дітей «Пані Резиденція», яку написала Юлія Косівчук — українська письменниця та ілюстраторка, що наразі живе у США.

Головними героями цієї пригодницької казки стала ціла родина мишок. Одного дня вони вирушають у мандрівку таємничим підземеллям Чернівців, аби знайти омріяні скарби. Виявляється, там вирує дуже насичене й цікаве, хоч і вигадане життя. Героям доведеться відкрити в собі нові сили й переоцінити значення скарбів.

Як зазначає Юлія Косівчук, ідея написати книжку про мишку, що жила у підвалах університету, виникла під впливом ностальгії:

«Адже саме у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича минули п’ять найяскравіших років моєї молодости. Це були веселі, сміливі часи. Мабуть, тому головна героїня книжки вийшла такою безстрашною і спраглою пригод. Сподіваюся, читачам буде цікаво подорожувати разом із героями потаємними ходами у пошуках скарбів».

У видавництві зазначають: «Пані Резиденція» – це не просто історія однієї мишачої сім’ї, а справжня подорож Чернівцями, доповнена ілюстраціями авторки. Книжка може стати корисним ігровим посібником для дітей та батьків, що люблять своє місто і прагнуть вивчати його історію і сучасність. Видання з’явилося за сприяння Чернівецької міської ради в рамках програми підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського.

Юлія Косівчук народилася 9 січня 1980 року у місті Чернівцях. Наразі мешкає в США. Малювати навчилася сама. Нині в її доробку понад два десятки проілюстрованих книжок. Окрім власних («У стилі достиглого льону», «Помаранча-SIZE”, «Війна і маленька Віра», «Мама, в якої зламалася пружинка», «Дракон – це вам не динозавр»), ілюструвала також книжки інших авторів: Сергія Пантюка «Смак Бога», Василя Кожелянка «Колір Серпня», Ольги Гук-Кабачій «Замальовки (твори для бандури)», Ростислава Бучка «100 казок Мами Гуски», Каро Царан «I am the air», Вінг Хонг «Міс Пенні Пінк та її четверо кошенят», «The poetry book of Chubby Tubby Tum the Cat» та інші.

Раніше «Шпальта» писала, що Юлія Косівчук потрапила до рейтингу «11 українок, які роблять цей світ кращим».

Коментарі