Новини

Буковинські бджолярі можуть отримати фінансову підтримку від держави: як це зробити

Аби отримати допомогу, не обов’язково мати велику пасіку, спеціальну бюджетну дотацію виплачують тим, хто утримує від десяти бджолосімей.

Фото Аnnie Spratt, unsplash.com

Буковинці, які займаються бджільництвом, можуть отримати грошову підтримку від держави. Кошти передбачає бюджетна програма «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Про це 10 червня повідомила пресслужба Чернівецької облдержадміністрації.

Там кажуть, що, аби отримати допомогу, не обов’язково мати велику пасіку — спеціальну бюджетну дотацію виплачують тим, хто утримує від десяти бджолосімей. Зокрема пасічникам також частково компенсують вартість придбаних племінних бджіл.

Аби претендувати на виплати, бджолярам потрібно зареєструвати свою пасіку. Дізнатися, як це зробити, а також про розміри допомоги можна тут.

«На початку року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, за якою визначають напрями підтримки аграріїв у 2020 році за програмою 1201150 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». Для її реалізації у Державному бюджеті заклали 4 мільярди гривень», — повідомили в ОДА.

Постанова передбачає:

  • державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції;
  • фінансову підтримку розвитку фермерських господарств;
  • часткову компенсацію вартости сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;
  • фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;
  • фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства;
  • надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, майже місяць тому стартував всеукраїнський проєкт «Відкритий ринок». Це соціальна онлайн-платформа для підтримки невеликих сільгосппідприємств. Це майданчик, на якому без посередників можуть зустрітися виробники сільськогосподарської продукції та її споживачі. Проєкт має допомогти підприємцям знайти своїх покупців, які своєю чергою отримують можливість придбати якісні свіжі продукти.

Коментарі