Новини

«Відкритий ринок»: нова платформа, де фермери зможуть знайти своїх покупців, а покупці — продукти

На спеціальному інтерактивному сайті сільгосппідприємці з усієї України зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти. 

15 квітня стартував всеукраїнський проєкт «Відкритий ринок». Онлайн-платформу створила громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Асоціацією міст України. Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

«Відкритий ринок» — це соціальна онлайн-платформа для підтримки невеликих сільгосппідприємств. Це майданчик, на якому без посередників можуть зустрітися виробники сільськогосподарської продукції та її споживачі. Проєкт має допомогти підприємцям знайти своїх покупців, які своєю чергою отримують можливість придбати якісні свіжі продукти. На спеціальному інтерактивному сайті фермери з усієї України зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти. Проєкт некомерційний, тому користування платформою є безкоштовним.

«В Україні, як і в усьому світі, економічний розвиток громад безпосередньо залежить від діяльности малого та середнього бізнесу, який сплачує податки у місцеві бюджети. Але нині, коли через карантин зачинені всі ринки, невеликі фермерські господарства та сімейні кооперативи не мають можливости збувати власну продукцію, а значить — отримувати прибутки і платити податки. Проєкт «Відкритий ринок» покликаний допомогти їм знайти своїх покупців, які своєю чергою отримують можливість придбати якісні свіжі продукти. По суті, ця платформа переводить ринок в онлайн. І це тренд, адже сьогодні в онлайн працює вся країна. Переконаний, що проєкт існуватиме та розвиватиметься і в майбутньому, коли минуть важкі часи, адже ми всі знаємо, що майбутнє за сучасними технологіями. Асоціація міст України підтримала цю ініціативу і закликає громади сприяти її максимальному поширенню та залученню місцевих сільгоспвиробників», — каже виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Вам буде цікаво: «Купуй чернівецьке»: буковинців закликають підтримати місцевих виробників під час карантину

Коментарі