Новини

За яких умов Укрзалізниця відновить продаж квитків

Рішення про послаблення або припинення карантину ухвалюють обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Фото Іванни Шевчук

«Укрзалізниця» розпочне продаж квитків тільки тоді, коли отримає рішення від усіх обласних комісій із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це розповів Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Укрзалізниця розпочне продаж квитків, щойно отримає рішення від усіх обласних комісій із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Чекаємо рішення!»,— йдеться у телеграм-каналі міністра.

Нагадаємо, рішення про послаблення або припинення карантину ухвалюють саме обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, спираючись на три критерії:

  • Загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів має становити менше, ніж 12 осіб на 100 тисяч населення.
  • Завантаженість ліжок у лікарнях, визначених для шпиталізації пацієнтів із COVID-19, має бути менше, ніж 50%.
  • Середня кількість ПЛР-тестувань має бути понад 12 на 100 тисяч населення впродовж семи днів.

За останніми даними МОЗ, Чернівецька область не готова до пом’якшення карантину, оскільки лідирує за кількістю інфікованих — 36,17 та завантажених ліжок — більше 55% місць тут зайняті. Однак в області найбільше протестованих на коронавірус осіб після Києва.

 

 

Коментарі