Новини

Половина областей не готова до пом’якшення карантину: епідемічні показники на Буковині

Погана епідемічна ситуація у регіонах ставить під загрозу відновлення роботи міського та міжміського громадського транспорту, метро, проведення спортивних змагань та відкриття готелів і дитячих садків.

11 областей в Україні не готові перейти до другого етапу зняття карантинних обмежень, який має початися після 22 травня.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Так, не готові пом’якшувати обмеження Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька та Закарпатська області, а також Київ та Київська область.

Погана епідемічна ситуація у регіонах ставить під загрозу відновлення роботи міського та міжміського громадського транспорту, метро, проведення спортивних змагань та відкриття готелів і дитячих садків.

Як відомо, 20 травня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, в якій прописав критерії для послаблення карантинних обмежень.

До них належать:

  • загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тисяч населення (інцидентність). Вона має становити меше, ніж 12 людей на 100 тисяч населення;
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для шпиталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше 50%;
  • середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тисяч населення впродовж останніх семи днів.

Нагадаємо, другий етап послаблення карантину поки не торкнеться і Чернівецької області, де показник інцидентности найвищий — 36,17. Також Буковина лідирує за кількістю завантажених ліжок — більше 55% місць тут зайняті. Однак в області найбільше протестованих на коронавірус осіб після Києва.

Рішення про послаблення або припинення карантину ухвалюють регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з урахуванням усіх вказаних критеріїв.

Нагадаємо, відсьогодні, з 22 травня, до 22 червня в Україні діятиме адаптивний карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих областях обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

 

Коментарі