Новини

Адаптивний карантин в Україні триватиме до 22 червня: коли відновлять транспортне сполучення

Уже наступного тижня в Україні працюватиме приміський та міський транспорт. 

Адаптивний карантин в Україні діятиме з 22 травня до 22 червня. Таке рішення Уряд ухвалив 20 травня на засіданні Кабміну. Документ найближчим часом мають допрацювати та оприлюднити.
 «Пропонується встановити від 22 травня по 22 червня на території України карантин з урахуванням епідемічної ситуації в регіонах. Це так званий адаптивний карантин, про який ми вже казали», — зазначив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
Однак наступного тижня в Україні з обмеженнями, але вже працюватиме метро, приміський та міський транспорт. Дозволять також роботу готелів і проведення спортивних змагань.
Відомо зокрема про те, що за позитивної епідемічної ситуації у країні залізничні перевезення можуть відновити з 1 червня, а авіасполучення — з 15 червня, про що повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він зазначив, що роботу транспорту поступово відновлюватимуть уже з травня:

  • з 22 травня — регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;
  • з 25 травня — перевезення пасажирів у метро;
  • з 1 червня — залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;
  • з 1 червня — міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом;
  • з 15 червня — прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Коментарі