Новини

Перша європейська країна подолала коронавірус

У Чорногорії 20 днів поспіль не фіксували жодного нового випадку зараження коронавірусом, а всі колишні хворі вилікувалися.

Фото Polina Rytova, unsplash.com

У Чорногорії всі раніше інфіковані коронавірусом пацієнти вилікувалися від цієї хвороби. Так країна перша в Європі перемогла епідемію. Про це ввечері в неділю, 24 травня, повідомив президент Чорногорії Міло Джованович у своєму Twitter, передає korrespondent.net.

Зокрема він зазначив, що Інститут громадського здоров’я в Подгориці 20 днів поспіль не фіксував нових випадків захворювання.

«Нуль хворих!.. Державні органи влади та все чорногорське суспільство продемонстрували високий рівень відповідальности у вирішенні цієї проблеми, а наша система охорони здоров’я довела, що вона організована, віддана своїй справі і компетентна», — заявив Міло Джованович.

Також він додав, що тепер країні потрібно продовжувати боротьбу з економічними наслідками пандемії.

Вам буде цікаво: Португалія готова приймати туристів, а Польща дозволить в’їзд до країни учням та студентам

Перший випадок коронавірусу у Чорногорії виявили 17 березня. Всього влада повідомляла про 324 хворих і дев’ятьох померлих внаслідок зараження. Наприкінці квітня заявили, що в Чорногорії вже три дні не фіксують нових випадків зараження.

 

Коментарі