Новини

На Буковині побудують три сучасні центри професійної досконалости

Саме обрані заклади відповідають пріоритетним напрямкам розвитку економіки регіону.

Фото You X Ventures, unsplash.com

Чернівецька область увійшла до семи пілотних областей, у яких побудують сучасні центри професійної досконалости в межах проєкту «EU4SKILLS».

Про це 19 травня повідомили у Чернівецькій ОДА.

«Професійна освіта безпосередньо пов’язана з потребами економіки держави, а її якість повинна відповідати сучасним вимогам, адже у ринкових умовах виробництва втримаються на робочому місці лише висококваліфіковані працівники, які досконало володіють сучасною професією, швидко здатні змінювати спеціалізацію, що може стати певним гарантом їхньої зайнятости», — зазначив директор Департаменту освіти і науки Микола Харатін.

Сучасними центрами на Буковині стануть три заклади професійної освіти:

  • Вище професійне училище № 24 у Заставні;
  • Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки;
  • Професійно-технічне училище № 8 у Чернівцях.

Саме вони відповідають пріоритетним напрямкам розвитку економіки регіону.

«Тут готують перукарів, кухарів, кондитерів, столярів, електрогазозварників, слюсарів із ремонту автомобілів, трактористів, кравців, швачок, туристичних агентів, покоївок, барменів, офіціантів, електромонтерів, токарів, радіомеханіків та інших фахівців, що затребувані на ринку праці в області», — кажуть в ОДА.

Докладніше: https://bukoda.gov.ua/new/12476

Gepostet von Чернівецька обласна державна адміністрація am Dienstag, 19. Mai 2020

Довідка:

«EU4SKILLS» – це програма Європейського Союзу для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Мета її – створення мережі Центрів професійної досконалости, закупівля нового обладнання, підвищення кваліфікації майстрів та викладачів, розробка нових навчальних програм та стандартів для учнів.

Коментарі