Новини

В Україні відкриють пляжний сезон цього літа: чи дозволять відпочивати на міському пляжі у Чернівцях

У Чернівцях визначили одне місце для відпочинку — міський пляж на річці Прут.

В Україні цього літа відкриють пляжний сезон на морях і річках, бо сонячне світло може вбити збудника коронавірусу.

Про це 18 травня  під час брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко:

«У цьому сезоні ми зможемо купатися… Морська сіль разом із сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні, напевно, як і в інших країнах світу», — заявив він.

Віктор Ляшко уточнив, що МОЗ провело консультації з Інститутом епідеміології інфекційних хвороб Національної академії медичних наук, перш ніж ухвалити таке рішення.

Він додав, що в прісній воді збудник має можливість виживати, але за даними науковців, у річках із проточною водою інфікуватися складно, хіба що при дуже тісному контакті. Тому плавати в річці Міністерство теж дозволить.

У МОЗ закликають:

  • дотримуватися безпечної дистанції (не менше 2 метрів);
  • не відвідувати пляжі літнім людям та людям із хронічними захворюваннями, оскільки вони у групах ризику;
  • дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки, чхати й кашляти в одноразову серветку, використовувати маски.

У Чернівцях теж відкриють пляжний сезон, але тут визначили лише одне місце для відпочинку. Про це «Шпальті» повідомили у Чернівецькому обласному лабораторному центрі.

«У нас є підготовлене розпорядження надзвичайної комісії щодо підготовки роботи до початку оздоровчого періоду. У Чернівцях визначили одне місце для відпочинку — міський пляж. Тут будуть здійснювати лабораторний контроль, відбирати проби води у річці Прут і готуватися до відкриття пляжу», — зазначила завідувачка чернівецького міського відділу лабораторних досліджень ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Оксана Жук.

Нагадаємо, зазвичай офіційно міський пляж на річці Прут, що на вулиці Донбасівській, 5 у Чернівцях, відкривають на початку червня.

 

Коментарі