Новини

Школи Буковини відкриють не раніше 1 вересня

Лише деякі навчальні заклади відкриватимуть, аби провести зовнішнє незалежне оцінювання.

Фото kyo azuma, unsplash.com

Заклади освіти в Україні не відкриватимуть до 1 вересня. Однак деякі школи таки відчинять для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це в інтерв’ю «Сьогодні» повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Заклади освіти вже відкривати не будуть. Їх відчинять тільки з 1 вересня. Ми будемо відкривати деякі з них для проведення ЗНО», — мовив Ляшко.

Нагадаємо, про дистанційне завершення навчального року стало відомо ще 23 квітня.

У більшості навчальних закладів останній дзвоник мав би відбутися 22 або 29 травня, однак раніше «Шпальта» писала, що через пандемію Міністерство освіти і науки запропонувало не проводити цьогоріч останні дзвоники та випускні вечори.

Навчальний рік закінчиться не пізніше 1 липня, але це не стосується випускників одинадцятого класу, оскільки їм потрібно скласти ЗНО.

Міністерство розробило 2 сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії. За першим сценарієм, тестування відбудеться з 25 червня до 17 липня, а навчальний рік для першокурсників розпочнеться 15 вересня. В іншому разі ЗНО проводитимуть із середини серпня — за таких умов вищі навчальні заклади розпочнуть роботу 1 листопада.

Нагадаємо, станом на 6 травня в Україні виявили 13 184 випадки інфікування коронавірусом.

Коментарі