Новини

Школярі Чернівецької області дистанційно завершать навчальний рік

Навчальний рік закінчиться не пізніше 1 липня, але це не стосується випускників одинадцятого класу, оскільки їм потрібно скласти ЗНО.

Через продовження карантину школярі та студенти Чернівецької області і надалі здобуватимуть знання дистанційно і так само завершать навчальний рік. Про це під час онлайн-брифінгу розповіли директор Департаменту освіти і науки Микола Харатін та заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко.

9 клас цьогоріч закінчать 2583 учні, випускників одинадцятого класу в області більше 5500.

У більшості навчальних закладів останній дзвоник мав би відбутися 22 або 29 травня, однак раніше «Шпальта» писала, що через пандемію Міністерство освіти і науки запропонувало не проводити цьогоріч останні дзвоники та випускні вечори.

Навчальний рік закінчиться не пізніше 1 липня, але це не стосується випускників одинадцятого класу, оскільки їм потрібно скласти ЗНО.

Заступниця голови Чернівецької ОДА зазначила: терміни ЗНО перенесуть, дати визначать залежно від епідеміологічної ситуації в країні. Міністерство розробило 2 сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії. За першим сценарієм, тестування відбудеться з 25 червня до 17 липня, а навчальний рік для першокурсників розпочнеться 15 вересня. В іншому разі ЗНО проводитимуть із середини серпня, за таких умов вищі навчальні заклади розпочнуть роботу 1 листопада.

Учителі все одно мають провести підсумкове річне оцінювання навчальних досягнень учнів та заповнити навчальні табелі, які батькам передадуть дистанційно. Оформити шкільну документацію учителі зможуть уже після того, як Уряд ухвалить рішення щодо послаблення карантинних обмежень.

Випускники дев’ятих класів отримають свідоцтва про базову загальну середню освіту до 15 червня. Абітурієнти закладів професійно-технічної освіти зможуть в індивідуальному порядку забрати свідоцтво.

Микола Харатін сказав, що на початку нового навчального року педагоги систематизують знання, які школярі отримали під час карантину. Директор Департаменту освіти також запевнив, що вчителям виплатять заробітну плату, відпускні та оздоровчі.

 

Коментарі