Новини

Передумали: продуктові ринки на Буковині таки закриють

Рішення про закриття продуктових ринків ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Продовольчим ринкам Буковини заборонили роботу.
Про це зазначено у протоколі засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, який оприлюднили сьогодні, 16 квітня:

«Зобов’язати районні державні адміністрації, Чернівецьку міську раду, органи місцевого самоврядування та об’єднані територіальні громади області вжити заходи щодо обмеження роботи на продовольчих ринках області (тимчасово припинити торгівлю на ринках)», – ідеться у рішенні.

Термін виконання цього пункту – негайно.

Нагадаємо, 31 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило відкрити продуктові ринки в Україні, назвавши 6 умов для роботи під час карантину.

Проте вже 14 квітня постанова Головного державного санітарного лікаря України, що дозволяла працювати продуктовим ринкам за умови дотримання прописаних карантинних обмежень, втратила свою чинність. Таку торгівлю знову заборонили до кінця карантину в Україні.

Однак під час прямого включення у фейсбуку 14 квітня міський голова Олексій Каспрук повідомив, що у місті не закриватимуть продовольчі ринки напередодні Великодня:

«Надійшла інформація про те, що нібито Головний санітарний лікар держави закрив продовольчі ринки. Насправді документ, який до нас надійшов, скасовує попередню постанову уряду, у якій були вказані вимоги до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо роботи ринків в умовах карантину».

Тоді мер наголосив, що Кабмін дозволяє торгівлю продуктами харчування. У рішенні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій також мова йшла про те, що роботу повинні припинити всі ринки міста, крім продовольчих

У коментарі «Шпальті» Олексій Каспрук сказав, що про цей протокол міській раді повідомили зранку:

«Рішення комісія ухвалила вчора, протокол ми побачили лише сьогодні десь о пів на 11 ранку. Ринки сьогодні лише відкрилися, бо жодного документа, що забороняв їхню роботу, не було, однак сьогодні вони закриються, ми повідомимо про рішення ТЕБ та НС адміністрацію ринків».

 

Коментарі