Новини

Чи працюватимуть ринки у Чернівцях напередодні Великодня

Міський голова вважає, що припиняти роботу продовольчих ринків напередодні Великодніх свят недоцільно.

31 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило роботу продуктових ринків в Україні, назвавши 6 умов для роботи під час карантину.

Проте вже 14 квітня постанова Головного державного санітарного лікаря України, що дозволяла працювати продуктовим ринкам за умови дотримання прописаних карантинних обмежень, втратила свою чинність. Таку торгівлю знову заборонили до кінця карантину в Україні.

Однак у Чернівцях продуктові ринки будуть працювати. Під час прямого включення у фейсбуку міський голова Олексій Каспрук повідомив, що у місті не закриватимуть продовольчі ринки напередодні Великодня:

«Надійшла інформація про те, що нібито Головний санітарний лікар держави закрив продовольчі ринки. Насправді документ, який до нас надійшов, скасовує попередню постанову уряду, у якій були вказані вимоги до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо роботи ринків в умовах карантину».

Каспрук наголосив, що Кабмін дозволяє торгівлю продуктами харчування. У рішенні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій також мова йде про те, що роботу повинні припинити всі ринки міста, крім продовольчих.

Мер вважає, що закривати продовольчі ринки напередодні Великодніх свят недоцільно. Тому станом на сьогодні у роботі цих підприємств не змінилося нічого, крім посилення протиепідемічних заходів.

 

Коментарі