Новини

Чернівецьких підприємців звільнили від сплати податків на два місяці

За це рішення проголосували 26 депутатів міської ради.

Підприємці першої та другої групи матимуть змогу не платити єдиний податок на період карантину. Рішення спростити систему оподаткування ухвалили 15 квітня на сесії Чернівецької міської ради.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив депутат Михайло Яринич:

«26 “за”. Дякую колегам-депутатам за підтримку підприємців міста Чернівці. З 1 травня і по 30 червня підприємці І та ІІ груп звільняються від сплати податку. Спільними зусиллями депутатський корпус показав, що пріоритети містян важливіші за будь-які політичні амбіції і ми спільно можемо працювати на благо міста!».

Фото з фейсбук-сторінки Михайла Яринича

Так, на період карантину для платників єдиного податку І та ІІ групи, робота яких заборонена, встановили ставку 0 % від розміру прожиткового мінімуму.

На ухвалене депутатами рішення частково повпливали й самі підприємці. Про це у коментарі «Шпальті» розповів директор Департаменту розвитку Чернівецької міської ради Віталій Гавриш:

«Сплату єдиного податку підприємцям скасували на травень та червень. Тому за ці місяці підприємцям І та ІІ групи податкова не нараховуватиме обов’язкову сплату. У разі попередньої оплати гроші зарахують на майбутній період. Саме ці місяці звільнення від сплат обрали через численні заяви підприємців про відпустку від сплати саме на ці місяці».

Також Віталій Гавриш пропонує зменшити на 50% податки у липні та серпні для цієї категорії підприємців. Пропозицію депутати розглянуть наступного місяця.

Фото з фейсбук-сторінки Михайла Яринича

Коментарі