Новини

Укрпошта закупила 500 автівок, які замінять відділення в українських селах

Пересувні відділення мають забезпечити доступ до послуг поштового зв’язку понад 10 мільйонів людей, що проживають у сільській місцевості.

10 квітня Укрпошта уклала договір на купівлю 500 автомобілів, які будуть використовувати як мобільні відділення в українських селах. Про це стало відомо з онлайн-трансляції директора Укрпошти Ігоря Смілянського.
«Пересувні відділення поштового зв’язку – це проєкт Укрпошти, мета якого покращити якість надання послуг сільському населенню з кількістю жителів до 2 тисяч. Це повноцінні поштові відділення, які приїжджають до домівок користувачів з усіма послугами, такими як: доставка пенсій і соціальних виплат, доставка продуктів, пошти, кореспонденції та навіть ліків», — зазначає головний поштовий оператор країни.
Ігор Смілянський також розповів, що до кінця 2020 року такі «відділення» Укрпошти запрацюють у п’яти областях.

Договір підписали з компанією «Укрлада» та банком «ПУМБ», який надаватиме автомобілі Укрпошті у лізинг на три роки під 6% річних у євро. На проєкт у загальному витратили 8,5 мільйонів євро.

Укрпошта отримала автівки Fiat Doblo Maxі з усім необхідним дообладнанням та трирічним технічним обслуговуванням із майже 20% знижкою на базову модель проти роздрібної ціни.

Пересувні відділення у майбутньому мають забезпечити доступ до послуг поштового зв’язку понад 10 мільйонів людей, що проживають в українських селах.

«Майже два роки проєкт успішно діє у Чернігівській області в пілотному режимі. І вже до кінця літа ми запустимо перші 200 нових автівок, решту – восени», — повідомили в Укрпошті.

Нові пересувні відділення Укрпошти почнуть свою роботу вже влітку у Київській області.

 

Коментарі