Новини

Більше 400 випадків: кількість інфікованих коронавірусом на Буковині продовжує зростати

Загальна кількість буковинців, що померли від коронавірусної інфекції, сягла вже 13 людей.

Сьогодні, 10 квітня, на Буковині підтвердили ще 30 випадків інфікування COVID-19. Загалом в області вже 409 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Для порівняння: трохи більше місяця тому — 5 березня — в області було лише три інфіковані коронавірусом особи.

Про це у своїй онлайн-трансляції повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук:

«У нас зафіксували 409 випадків. Ми маємо покладатися на фахівців, що багато років займалися лише вірусологією. Вони найкраще розуміють походження, природу та суть епідемії і вміють визначити заходи, що пригальмують та зупинять вірус».

Загальна кількість буковинців, що померли від коронавірусної інфекції, сягла вже 13 людей.

Згадав голова ОДА і про нещодавній випадок у Новоселиці, коли священник заразився COVID-19: визначили 123 контактних осіб, серед яких ще чотири священники, які згодом також пішли до своїх вірян.

«Багато вірян на сьогодні мають симптоматику та ознаки захворювання. З огляду на всі ці обставини я запевняю: дії влади є абсолютно виправданими, і вони зроблені з єдиною метою — зберегти всім здоров’я і життя. Іншого пріоритету сьогодні не існує», — наголосив Сергій Осачук.

Сергій Осачук з останньою інформацією про кількість хворих на коронавірус буковинців [10.04.2020]

На Буковині сьогодні, 10 квітня, офіційно підтверджено ще 30 випадків зараження коронавірусом.Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 409 осіб ❗️За минулу добу померли троє осіб, у двох із них діагностували коронавірус, у однієї – підозра на COVID-19. Таким чином, у Чернівецькій області зафіксовано 13 летальних випадків. У дев’яти хворих було діагностовано COVID-19, у однієї особи підозру на коронавірус скасовано, на аналізи ще трьох наразі очікують.Серед інфікованих на Буковині є 5 священників. Один із них, із Новоселицького району, контактував із 123 своїми вірянам, а опісля – ще з 4 священнослужителями. У Герцаївському районі священник як контактна особа має підозру на COVID-19, його дружина вже захворіла. Також заражений коронавірусом священнослужитель із великим числом контактних осіб є у Чернівцях.❗️Географія нових випадків буде оприлюднена згодом.

Gepostet von Сергій Осачук am Freitag, 10. April 2020

Нагадаємо, 11 квітня з 13:00 у Чернівецькій області зачиненими будуть всі магазини, а автозаправні станції працюватимуть лише для медичних служб, служби порятунку та національної поліції.

Коментарі