Новини

Завантаженість апаратів ШВЛ в Україні не досягла критичної точки. Яка ситуація у Чернівецькій області

Станом на 8 квітня критичної точки завантажености апаратів штучної вентиляції легень не досягли.

Станом на 8 квітня в Україні вистачає апаратів штучної вентиляції легень для допомоги інфікованим коронавірусом.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко:

«Ми відстежуємо кількість вільних апаратів ШВЛ у медзакладах. Сьогодні ми не перевищили критичних точок завантаженості ШВЛ. Ми чітко знаємо кількість людей із коронавірусом на ШВЛ та кількість апаратів, що готові до прийому хворих на коронавірус».

Віктор Ляшко також наголосив, що у міністерства є алгоритми, коли має відбуватися перепрофілювання медичних закладів та доставка апаратів штучної вентиляції легень для допомоги інфікованим коронавірусом:

«Перша критична точка — 50% завантаженості апаратів ШВЛ, які призначені для допомоги людям із коронавірусом. На сьогодні ця точка не досягнута».

8.04.2020 | Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Gepostet von Міністерство охорони здоров'я України am Dienstag, 7. April 2020

Раніше заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак розповіла в інтерв’ю «Шпальті», що апаратів ШВЛ у Чернівецькій області вистачає. Станом на 23 березня на Буковині налічувалося 68 приладів.

«Проте не всі можна використовувати, бо все ж ми готуємося до того, що живемо не одним коронавірусом, і ці апарати можуть бути потрібні і пацієнтам з іншими захворюваннями», — зазначила Гусак.

Тоді заступниця голови ОДА наголосила на тому, що основний виклик у боротьбі з коронавірусом – це не апарати штучної вентиляції легень, а людський ресурс, а саме кількість медичних працівників, які надаватимуть необхідну допомогу.

Коментарі