Колонки

Як убити себе на карантині, не вчиняючи самогубства

Практичні антипоради від студентки УАЛу.

Фото Joshua Rawson-Harris, unsplash.com

Ішов четвертий тиждень, як я застрягла в улюблених фільмах про апокаліпсис. Не скажу, що уявляла собі це так. Думала, бігатиму вулицями зі зброєю, крастиму дорогі автомобілі та їхатиму на край світу в пошуках тих, хто вижив. Але натомість сиджу вдома, пишу всоте друзям і заїдаю стрес печивом. Якось зовсім не по-геройськи!

Тримає у формі та заряджає те, що я студентка Української академії лідерства і маю збалансовану програму з 6:45 до 22:00.

Мало того, що це щоденна зайнятість, так ще й прокачування особистости в трьох напрямках: фізичному, емоційному та інтелектуальному. Тож карантин для мене не такий уже й страшний. Лише уявляю, що я робила б, якби програми не було.

Мої фантазії на цю тему надихнули створити добірку АНТИПОРАД, які зроблять ваш карантин просто нестерпним!

1. Забудь про свій зовнішній вигляд! Ти ж удома, серденько, хто тебе там бачить? Заляпав футболку соусом – не біда! І мити ту голову після тижня відсутности контакту з водою геть не обов’язково. Їсти? Лише за комп’ютером! Часу ж не вистачить. І байдуже на той чай, який залив клавіатуру ноутбука, і шматочки бьюті-маски на екрані телефону.

2. Карантин – синонім слова ліжко! От подумай сам, тобі ж тепер не треба нікуди ходити! Скільки там, кажеш, часу займала дорога до школи? То додай собі тих 40 хвилин. Валятися у ліжку – це ж так чудово! І не зважай на маму, яка потім зішкрябує тебе з ліжка, наче желе, і тицяє статтю у фейсбуку від кваліфікованого психолога. Нічого ті психологи не розуміють! Це теж робота.

3. Викинь свій планер! Нарешті можна забути про планування. Ти ж удома, а значить, встигнеш усе. Не забудь увімкнути режим містера Пропера. Ні, ти все не правильно робиш! Хаотично, будь ласка. Сідай за уроки, а потім згадуй, що тобі треба помити посуд. Закінчив? Тоді завантаж собі курс із англійської мови. Стоп! Ти взагалі бачив, що відбувається у старій шафі? Йди поприбирай! Так, уже вечір – час почати підготовку до ЗНО з математики й паралельно попрати гардини. Друга година ночі? Ну, слухай. Ти ще он не виконав домашнє завдання з літератури. Тягнешся до планера? Друже, та в тебе ж золота голова! І так усе запам’ятаєш.

4. Ти – кочівник без постійного робочого місця. Твій геній прокинеться там, де ти зупинишся. Втомився? А я казала, що вилазити з ліжка – погана ідея. Роби все там. Можливо, побічним ефектом буде спина, що ниє, але за кого ти себе маєш, сидячи за столом? За школяра?

5. Постійно жуй! А що? Карантин колись закінчиться, і навряд чи таке щастя ще колись впаде на твою розумну голівку. А за фігуру можеш не переживати. Цьогоріч пляжний сезон скасовується!

6. Віднині піжама – це діловий стиль! Можна тепер існувати в єдиному одязі. Яка економія часу на перевдягання й прального порошку! Можеш ходити собі діловий у піжамі і з ноутом, час від часу театрально викрикуючи: «Як? Уже пів на п’яту?!» Це не має ніякого значення. Лягли пізно? Прокинетеся пізніше. Але це ж не продуктивно! Постарайтеся, будь ласка, завалити себе купою справ. Найкращий відпочинок – зміна діяльности!

Сподіваюся, ви все зробите правильно і ваш карантин пройде так, як вам самим захочеться! А я тим часом повертаюся до програми. У нас за розкладом рефлексія.

Коментарі