Новини

Надзвичайна ситуація: карантин у всій країні продовжать на 30 днів

Усі карантинні обмеження продовжили до 24 квітня.

25 березня на черговому засіданні уряду Кабінет Міністрів ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації та продовжити дію карантину по всій країні на 30 днів.

«Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію в державі Україна на всій території на 30 днів терміном до 24 квітня 2020 року», — сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Усі карантинні обмеження також продовжені до 24 квітня.

Прем’єр зазначив, якщо коронавірус в Україні «поборять» раніше, то уряд окремо ухвалить рішення на засіданні Кабміну.

Урядовці також постановили:

  • належним чином облаштувати КПП у зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  • залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпродспоживслужби;
  • усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  • надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій.

До цього режим надзвичайної ситуації був введений лише у тих областях, де зафіксували випадки інфікування коронавірусом: Чернівецькій, Київській, Житомирській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Донецькій, Тернопільській і Черкаській, Запорізькій та у столиці.

Нагадаємо, з 6 березня у всіх школах та вишах Чернівецької області й Чернівців зокрема призупинили навчальний процес.

Уже 13 березня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області посилила обмежувальні заходи, оголосивши карантин з 13 березня до 3 квітня 2020 року на всій території Чернівецької області.

Призупинили роботу всіх кінотеатрів, театрів, дитячих розважальних центрів, спортивних комплексів, торгово-розважальних центрів, лазень та всіх ринків на території Чернівецької області, зокрема КП МТК «Калинівський ринок» та НВТК «Добробут». Винятком стали лише продовольчі групи товарів.

 

Коментарі