Новини

«Лише правда та відверта інформація»: стан хворих та чутки про першу смерть від вірусу на Буковині

Зараз у Державній центральній лабораторії в Києві перевіряють 15 зразків із Чернівецької області. Результатів очікують уже сьогодні.

17 березня голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук провів онлайн-брифінг щодо ситуації з коронавірусом у Чернівецькій області.

Зокрема порушили тему хворих на COVID-19 пацієнтів, яких лікують в обласній клінічній лікарні.

«Стан усіх хворих, що на лікуванні, задовільний, високої температури у пацієнтів немає. Усього в стаціонарних відділеннях лікарень області перебуває 27 людей, в обласній дитячій лікарні — 3 маленьких пацієнти, стан яких також задовільний. За минулу добу до наших лікарень звернулися і прибули ще 4 особи, трьох із них лихоманить. Люди дійсно уважні, тому звернень із підозрою набагато більше, ніж підтверджених випадків захворювання», — сказав Сергій Осачук.

Голова ОДА прокоментував смерть від буцімто COVID-19 в області:

«В інфекційному відділенні обласної лікарні померла молода жінка. Пацієнтка мала велику кількість різних хвороб та періодично лікувалася у цьому ж відділенні. Через супутні недуги і неврологічні захворювання, які вчора загострилися, вона померла. Підтвердження наявности коронавірусу у жінки поки не надійшло».

Також на брифінгу голови ОДА стало відомо:

  • Наразі у Державній центральній лабораторії в Києві перевіряють 15 зразків із Чернівецької області. Результатів очікують уже сьогодні.
  • Наразі в області є дві тест-системи, крім тих експрес-тестів, які Чернівецька ОДА презентувала раніше.
  • Сьогодні прибув апарат штучної вентиляції легень, який імовірно працюватиме вже завтра.

Чиновник згадав тему інтернет-маніпуляцій щодо методів та препаратів, які допоможуть самостійно захиститися від недуги або й зовсім її вилікують. Також наголосив, що таких універсальних препаратів не існує, а буковинцям порадив не вірити «фейсбучним медикам».

Онлайн-брифінг щодо ситуації із коронавірусом у Чернівецькій області

[17.03.2020] Онлайн-брифінг щодо ситуації із коронавірусом у Чернівецькій області

Gepostet von Сергій Осачук am Dienstag, 17. März 2020

Коментарі