Новини

Коронавірус на Буковині: що відомо на 16 березня

Про два нових зафіксованих випадків COVID-19, стан першого інфікованого та карантин. 

 

У Чернівецькій області підтверджено ще два випадки коронавірусу. Інфіковані дві жінки.

Як повідомила під час брифінгу заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, одна з них подорожувала у країни, де зафіксований вірус. Інша жінка контактувала з людьми, які були закордоном.

«Це ті люди, які раніше звернулися до лікарів з ознаками хвороби і яких госпіталізували в обласну клінічну лікарню в інфекційне відділення. В однієї з жінок перший тест показав негативний результат на наявність вірусу, проте ми з самого початку сказали, що можемо зняти безпеку тільки тоді, коли буде два негативних результати», — сказала Наталія Гусак.

Особисті дані про вік жінок, з якого вони населеного пункту та в які конкретно країни подорожували, в ОДА не повідомляють. Хворі ізольовані, їхній стан стабільний.

Станом на 16 березня у Чернівецькій області лабораторно підтверджені чотири випадки коронавірусу. Всі вони середньої важкости, у пацієнтів немає жару чи лихоманки. Вони гостіпалізовані та ізольовані.

З самого початку виявлення вірусу на Буковині госпіталізували 30 людей. Із них семеро вже мають негативні результати на виявлення вірусу. П’ятеро виписані з інфекційного відділення.

Також Наталія Гусак повідомила, що 16 березня отримали негативний результат на наявність вірусу у першого інфікованого у Чернівцях чоловіка.

«Через дві доби в цього пацієнта знову відберуть зразки, і якщо результат тесту так само буде негативним, можемо говорити про повне одужання і виписання першого інфікованого. Щодо контактних осіб, то ми їх усіх знаємо з першого ж дня госпіталізації, у всіх так само відібрали аналізи», — додала Гусак.

Також вона повідомила, що Чернівецьку область можуть закрити на карантин.

«16 березня на засіданні комісії ТЕБ та НС підтримали звернення Наталії Гопко, в.о. директора Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ України, до головного санітарного лікаря України щодо визначення карантину на території Чернівецької області. Зараз у нас умовний карантин, надзвичайна ситуація. А мова йде про закриття області. Рішення про це облдержадміністрація не може ухвалити самостійно. Тому ми чекаємо відповіді з Києва. Тоді обмежувальні заходи будуть зовсім іншими».

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі