Новини

Авіакомпанії скасовують рейси через COVID-19: куди не літатимуть літаки

Угорська авіакомпанія Wizz Air припиняє рейси до Італії та Ізраїлю через китайський вірус, а Міжнародні авіалінії України скасували авіарейси до 16 країн світу.

Фото JESHOOTS.COM, unsplash.com

Низка європейських авіакомпаній заявили про скорочення міжнародної польотної програми до низки країн через поширення китайського коронавірусу по всьому світу. Про це написало видання Reuters.

Зокрема сьогодні, 10 березня, аби зупинити поширення коронавірусної інфекції, угорська авіакомпанія Wizz Air повідомила, що тимчасово зупиняє рейси до Італії та Ізраїлю.

Раніше «Шпальта» повідомляла, що лоукостер не літатиме до Італії з 10 березня до 3 квітня, а до Ізраїлю — з 12 до 23 березня.

Крім цього, найбільша в Європі авіакомпанія-лоукостер Ryanair теж скасовує з 11 березня до 8 квітня всі рейси до Італії у зв’язку з поширенням коронавірусу в цій країні. Про це повідомило видання Express

Сьогодні також стало відомо про те, що скасувала частину авіарейсів до 16 країн світу авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України». Зокрема МАУ скасовує деякі рейси до Італії, Швейцарії, Греції, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Великобританії, Литви, Азербайджану, Туреччини, Польщі, Угорщини, Австрії, Чехії, Фінляндії та Данії.

Про це рішення МАУ повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

«У зв’язку з рекомендаціями урядів багатьох країн щодо уникнення масових заходів, обмеження інтенсивності пересування між країнами та пов’язаним із цим зниженням попиту на авіаперельоти, МАУ скасовує деякі рейси до країн Європи, а також другу частоту окремих внутрішніх рейсів у межах України», — йдеться у повідомленні.

Також у МАУ обіцяють повідомити додатково про подальші рішення в контексті введення карантину в Італії, де на коронавірус хворіють 9 172 особи, а 463 особи померли.

«Пасажири, які залишили свої контактні дані під час бронювання, будуть поінформовані про будь-які зміни в розкладі заздалегідь. МАУ рекомендує перевіряти статус рейсів за декілька днів до вильоту на сайті або зателефонувати до контактного центру авіакомпанії», — наголосили в авіакомпанії.

До уваги пасажирів: зміни в розкладі!У зв’язку із рекомендаціями урядів багатьох країн щодо уникнення масових заходів,…

Gepostet von Fly UIA am Dienstag, 10. März 2020

Своєю чергою Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації, які мають знизити ризик інфікування для тих, хто повернувся з країн, де зафіксували випадки китайського коронавірусу.

Серед основних порад — залишатися вдома, зателефонувати лікарю та самоізолюватися.

За даними сервісу, що відстежує поширення коронавірусу, з початку спалаху епідемії COVID-2019 у світі вже одужали 64 156 осіб. Померли від недуги 4 026 пацієнтів.

Коментарі