Новини

Сусіди інфікованого коронавірусом чернівчанина вимагали ізоляції його дружини 

Мешканці протестували декілька годин, доки їхні вимоги не виконали

3 березня у Чернівцях сусіди хворого на коронавірус чоловіка влаштували пікет. Люди вимагали вивезти з будинку дружину інфікованого та обробити спецзасобами під’їзд, аби інші мешканці не підхопили небезпечний вірус. 

«Хворого чоловіка забрали 29 лютого. Сьогодні вже 3 березня. Чотири дні ніхто не прийшов і не провів дезінфекцію під’їзду, не кажучи вже про евакуацію людей. Ніхто не розповів, що з цим робити. Таке враження, що в цьому немає нічого страшного», — каже Володимир, мешканець будинку.

До протестувальників приїхали представники міської та обласної влади, зокрема і мер Чернівців Олексій Каспрук.

«Причин ізоляції жінки та її обсервації немає. Але міська рада тут нічого не зробить, бо цим займаються лікарі та відповідні обласні служби. Вони зараз вирішують, чи можна її перевезти за її згоди», — каже Олексій Каспрук.

Через протест жінка все ж погодилася, аби її взяли під посилений нагляд лікарі.
Втім, для таких дій не було жодних підстав, упевнена виконувачка обов’язків заступника голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак. Чиновниця додала, що на місці працюватиме Товариство Червоного Хреста.

«Тут працюватимуть волонтери Червоного Хреста. Вони опитають мешканців та складуть список тих, хто контактував із подружжям. Після цього їх перевірять на наявність вірусу», — зазначає Наталія Гусак.

До протестів жінка інфікованого перебувала на самоізоляції у своїй квартирі, оскільки симптомів коронавірусу медики у неї не виявили. Про це раніше на брифінгу розповідала Наталія Гусак.

Протест виник через недостатню обізнаність чернівчан про хворобу, впевнена секретарка виконавчого комітету Чернівецької міської ради Антоніна Бабюк, яка безпосередньо спілкувалася з протестувальниками.

«Сусіди налякані так само, як і дружина хворого. Агресії вони не проявляли, але дуже стурбовані. Тому ми тут, щоб їх заспокоїти та проінформувати. Ми проводимо дезінфекцію ліфтів та під’їзду і просимо громадян звертатися у лікарню за перших симптомів ГРВІ», — каже Антоніна Бабюк.

Раніше Шпальта повідомляла, що перший випадок інфікування коронавірусом в Україні зафіксували у Чернівцях. 

Нагадаємо, у Чернівецькій області працює гаряча лінія щодо коронавірусу.

Фото Ігоря Волощука

Коментарі