Новини

У міський ЦНАП переведуть декілька відділів держреєстрації

У приміщенні ЦНАПу чернічани отримають нові послуги.

Чернівчани зможуть отримувати у приміщенні ЦНАПу на вулиці Героїв Майдану, 7  нові послуги. Про це повідомив начальник юридичного управління міськради Олександр Шиба.

«Усе, що робили державні реєстратори у підрозділах раніше, робитимуть надалі. Ми прагнемо, щоб не було безпосереднього контакту з виконавцем послуг. Ідея – зменшити корупційну складову та припинити «бігання» містом. Особа звертається у ЦНАП, здає потрібні документи і ми, перебуваючи в одному приміщенні, повинні зкомунікувати так, аби видати документи якнайшвидше», — каже Олександр Шиба.

Відтепер у ЦНАПі працюватиме:

  • відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців
  • відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно
  • відділ ведення реєстру територіальної громади Чернівців
  • управління контролю за благоустроєм міста.

Координуватиме роботу офісу у Чернівцях юридичне управління міської ради.

«Відділи будуть розташовані у приміщенні ЦНАПу, це прискорить процеси надання послуг, адже зараз вони розміщені окремо, і це гальмує результат. Нині адміністратори приймають документи, наступного дня їх відвозять виконавцям і лише згодом документацію розглядають — це вже три дні. Нове розміщення прискорить
процес мінімум на один день», – пояснює заступниця керівника ЦНАПу Тетяна Падєйська.

Начальник юридичного управління міськради Олександра Шиба також визнав незручною стару систему, коли містяни повинні були ходити за довідками по всьому місту, а вже потім отримувати адміністративні послуги.

Як раніше повідомляла «Шпальта», міський голова Олексій Каспрук підписав розпорядження про створення бекофісу, щоб спростити механізм і скоротити терміни надання громадянам та суб’єктам підприємницької діяльности адміністративних послуг.

 

Фото Вадима Германа

Коментарі