Новини

На Буковині цього року збудують ще 10 сучасних амбулаторій. Перелік населених пунктів

33 амбулаторії загальної практики сімейної медицини у сільській місцевості капітально відремонтують.

Фото ілюстративне

10 сучасних амбулаторій загальної практики сімейної медицини збудують у Чернівецькій області за кошти державного бюджету цього року. Ще 33 амбулаторії в сільській місцевості капітально відремонтують. Про це повідомила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

У коментарі «Шпальті» вона розповіла, що нові амбулаторії зведуть у таких населених пунктах: Мілієвому, Недобоївцях, м. Вижниці, Тарашанах, Молодії, Маршинцях, Кам’яній, Мамализі, смт Лужанах, м. Сторожинці.

2019 року в експлуатацію здали сім амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Зокрема у селі Чагрі, Опришенах, Комарові, Остриці, Горбовій, Магалі, Мамаївцях.

Вам буде цікаво: Скільки медичних закладів у Чернівецькій області готові до другої хвилі реформи та що зміниться для пацієнтів

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року всі спеціалізовані медичні послуги можна отримати безкоштовно лише за направленням сімейного лікаря. Буковинці, які його ще не обрали (терапевта, педіатра), мають право це зробити.

 

Коментарі