Новини

Сьогодні Кабмін підпише меморандум про співпрацю з найбільшим залізничним оператором Німеччини

Від цього меморандуму очікують перевірку бухгалтерської звітности, допомогу системі управління та підготовку до трансформації компанії «Укрзалізниця».

Фото Daniel Abadia, unsplash.com

Кабінет міністрів України планує підписати сьогодні, 5 лютого, меморандум про співпрацю з німецькою залізничною компанією Deutsche Bahn AG. Це відбуватиметься поетапно. Про таке рішення розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій, в ефірі Радіо НВ 4 лютого.

«Приїде німецька делегація, і ми будемо підписувати документи з ними, меморандум уже про співпрацю, а не про розуміння. Ми будемо робити це поетапно, ніхто не квапиться, щоб ухвалювати рішення наосліп. Ми маємо зрозуміти, які максимальні вигоди отримаємо від цієї співпраці. Мають бути конкретні показники, відповідальність, яка фінансова мотивація, фінансова відповідальність, що вони інвестують, на яких етапах. Коли ми всі ці речі пропрацюємо, тоді зможемо сказати, який механізм це буде», — пояснив Криклій.

Він зазначив, що від цього меморандуму очікують перевірку бухгалтерської звітности, допомогу системі управління та підготовку до трансформації компанії.

Нагадаємо, 23 січня на українському сніданку у Давосі прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд хоче передати компанію «Укрзалізниця» в управління Deutsche Bahn:

«Так, ми хочемо передати німцям в управління на 10 років залізничну дорогу. Ми пов’язуємо з цим дуже важливим рішенням не лише долю Укрзалізниці. Це екосистемне рішення, яке має показати, що Україна безпрецедентно відкрита до інвестицій та нових стандартів».

Проте вже 24 січня компанія Deutsche Bahn повідомила, що не бере в управління Укрзалізницю, а просто консультуватиме і підтримуватиме у підприємницьких і технічних питаннях.

Коментарі