Новини

Німецький залізничний оператор не бере в управління Укрзалізницю

Deutsche Bahn тільки консультуватиме і підтримуватиме Укрзалізницю у підприємницьких і технічних питаннях.

Фото Andrew Trius, unsplash.com

Залізничний оператор Німеччини компанія Deutsche Bahn не бере в управління Укрзалізницю.

Про це повідомила сама компанія, відповідаючи на запит DW:

«DB Engineering & Consulting — консалтингова компанія у складі Deutsche Bahn, що працює над проєктами у сферах інфраструктури, мобільності і транспорту — консультуватиме і підтримуватиме Укрзалізницю у підприємницьких і технічних питаннях», — ідеться у відповіді німецької компанії.

За інформацією німецької сторони, у підписаній 22 січня угоді у Давосі, йдеться саме про це.

Хоча 23 січня на українському сніданку у Давосі прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд хоче передати Укрзалізницю в управління Deutsche Bahn.

«Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю», — сказав прем’єр.

Також у німецькій компанії повідомляють, що на початку лютого в Україну прибуде Рональд Пофалла, член правління компанії, відповідальний за питання інфраструктури.

Посадовець німецької компанії підпише з представниками українського уряду Меморандум про порозуміння, в якому будуть зафіксовані деталі співпраці з Укрзалізницею.

Тим часом інформацію про те, що фахівці Deutsche Bahn будуть саме радниками у реформуванні Укрзалізниці, підтвердив і прем’єр-міністр України Олексій Гончарук:

«Розвію всі чутки, які ходять зараз навколо цього питання. Мова лише про стратегічне партнерство, а не про продаж чи концесію Укрзалізниці. Українська залізниця залишається під повним контролем держави, і це точно. Але у будь-якому разі ця співпраця точно дозволить підвищити ефективність та якість залізничних перевезень в Україні», — написав Гончарук.

За словами прем’єра, більше інформації стане відомо вже 5 лютого під час підписання Угоди про стратегічне партнерство з Deutsche Bahn у Києві.

Коментарі