Новини

Україна співпрацюватиме з найбільшим залізничним оператором Німеччини

Міністерство інфраструктури підписало «Меморандум про взаєморозуміння» із німецьким залізничним оператором.

Фото Andrew Trius, unsplash.com

Україна хоче на 10 років передати в управління німецькій залізничній компанії Укрзалізницю. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив колишній телеведучий, а тепер член транспортного комітету Верховноої Ради та народний депутат Олександр Скічко:
«Одразу відповім, що це не приватизація. Мова йде про залучення німецьких експертів, досвіду, управлінських і технологічних рішень. Ми дуже розраховуємо, що ця співпраця дасть залізниці друге дихання і допоможе вибратися з того стану деградації, в якому вона перебуває зараз».
Згодом, 22 січня, факт майбутньої співпраці із залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn підтвердив прем’єр-міністр Українни Олексій Гончарук.
«Упевнений, що застосування досвіду найбільш успішної європейської залізничної компанії підвищить ефективність та якість залізничних перевезень в Україні», — зазначає прем’єр.
За його словами, 22 січня Міністерство інфраструктури підписало «Меморандум про взаєморозуміння» із німецьким залізничним оператором.

«Тож одразу відкидую всі чутки — про жодні продаж чи оренду стратегічно важливого державного об’єкта, як Укрзалізниця, мова не йде. Розраховую, що німецька операційна ефективність та нульова терпимість до корупції стане базою для зміни ситуації в Укрзалізниці».

Під час виступу на Українському сніданку у Давосі прем’єр-міністр України заявив:

«Так, ми хочемо передати німцям в управління на 10 років залізничну дорогу. Ми пов’язуємо з цим дуже важливим рішенням не лише долю Укрзалізниці. Це екосистемне рішення, яке має показати, що Україна безпрецедентно відкрита до інвестицій та нових стандартів».

 

Коментарі