Новини

Мер Чернівців запевнив, що масло і молоко у дитсадках міста відповідають держстандарту

В усіх зразках масла немолочних жирів не виявлено, а в молоці соди немає.

Фото i0.wp.com

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук сьогодні, 5 лютого, отримав висновки лабораторних досліджень зразків масла та молока, які відбирали фахівці 30 січня у дитсадках міста за зверненням мера до прокурора, управління Держпродспоживслужби та УСБУ у Чернівецькій області. І масло, і молоко відповідають вимогам держстандарту. В усіх його зразках немолочних жирів не виявлено, у молоці соди немає. Про це Олексій Каспрук повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

«У понеділок на зустрічі із завідувачами та всіма, хто в дитсадках відповідає за прийом продуктів і харчування, ще раз переконався, що скарг на якість масла ні у працівників дитсадків, ні у батьків у минулому році не було. І жодного лабораторного дослідження, яке би підтвердило, що у дитсадки Чернівців постачали неякісне масло, не існує», — написав мер.

Виробник масла, який постачає продукцію до дошкільних установ міста, — ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод», молока – ТОВ «Вівальді».
Також міський голова закликав батьків більш активно долучатися до контролю за якістю харчування дітей у дитсадках.

Він зазначив, що моніторингові перевірки харчоблоків шкіл та дитсадків триватимуть рік, у разі виявлення порушень постачальників будуть притягувати до відповідальности.
Раніше ми писали про те, що Держпродспоживслужба перевірить продукцію харчування у всіх навчальних закладах Чернівців.
Оскільки напередодні повідомляли про те, що 10 та 11 грудня Служба безпеки України в Чернівецькій області надіслала листа Олексієві Каспруку та начальникові управління освіти ЧМР Сергієві Мартинюку щодо результатів аналізів постачальної продукції у 53 дошкільні навчальні заклади. Згідно з висновком проведенних експертиз, продукція не відповідає ДСТУ.

 

Коментарі