Новини

Чернівчанам обіцяють зробити перерахунки за тепло

Директор МКП «Чернівцітеплокомунерго» пообіцяв це зробити після зауваження президента до губернатора краю.

Фото з фейсбуку Сергія Осачука

У Чернівцях споживачам, які користуються послугами централізованого теплопостачання, зроблять перерахунки за тепло з грудня 2019 року. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 1 лютого, під час зустрічі голови ОДА з міським головою, головами фракцій міської ради та директором теплопостачального підприємства Чернівців.

Під час наради директор МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександр Меленчук пообіцяв зробити перерахунки за тепло для населення у платіжках за грудень. Про це голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук написав на своїй сторінці у фейсбуку.

«Оперативна реакція на зауваження президента України про те, чому Чернівці не зменшили платіжки за тепло для населення у грудні 2019 року. Скликав на нараду міського голову, голів фракцій міської ради та директора теплопостачального підприємства. Попри політичні розбіжності, досягнуто результату на користь кожної чернівецької родини, яка споживає централізоване міське теплопостачання», – написав Сергій Осачук.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук зазначив, що днями в отриманих чернівчанами платіжках за тепло буде знижка. Спільне рішення зробити перерахунок, починаючи з грудня, ухвалили сьогодні з керівниками фракцій  на зустрічі у голови ОДА Сергія Осачука, – написав Олексій Каспрук.

«Нагадаю, у Чернівцях упродовж уже другого опалювального сезону – занижений тариф. Він і на сьогодні, і без перерахунку є найнижчим в Україні. Фактично цей тариф покриває трохи більше 60% витрат підприємства. Через це підприємству немає чим оплачувати електроенергію, зарплату, аварійні роботи. Підприємству такий перерахунок обійдеться у 10 млн грн. Аби не зупинити теплопостачання у місті, ці кошти доведеться підприємству відшкодувати з міського бюджету», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, сьогодні вранці президент України Володимир Зеленський через фейсбук дав доручення знизити нарахування за теплопостачання у грудневих платіжках до 25-30% в усіх областях країни.  Він наголосив на тому, що з незрозумілих причин у Чернівецькій та Миколаївській областях нарахування залишилися незмінними. Президент попросив голову Чернівецької ОДА Сергія Осачука пояснити, чому не зменшилися платіжки за теплопостачання на Буковині.

До речі, раніше ми писали про те, що у Чернівцях тариф на тепло не знизили. У МКП «Чернівцітеплокомунерго» зазначили, що у нашому місті – один із найнижчих тарифів на тепло в Україні, і не переглядали його вже декілька років.

Коментарі