Новини

У Чернівцях провели громадське віче

На Центральній площі чернівчани вшанували пам’ять загиблих воїнів.

29 січня, у день вшанування пам’яті Героїв Крут, на Центральній площі Чернівців зібралася громада, аби згадати всіх захисників держави. Віче розпочалося зі спільної молитви за мир в Україні. Містяни, активісти, волонтери та військові передавали між собою вогонь у лампадках як символ пам’яті. Під час заходу виступив митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, який нагадав про існування звичайних істин: добра та миру, скорботи та мудрости.

«Нехай Господь прийме нашу молитву за тих, хто загинув сто років тому і за тих, хто загинув у новій війні: воїни, лікарі, волонтери – кращі сини народу!» – промовив митрополит.

Після промови перед віче хорова капела «Дзвін» виконала пісню для Героїв Крут та героїв війни на Сході України – «Коли ви вмирали, вам дзвони не грали».

Також до мікрофону з промовами підходили волонтери, громадські активісти та містяни:

«Молоді хлопці, які загинули тоді на Крутах, і молоді хлопці, які загинули зараз, мають бути у наших серцях! Пам’ятаймо їх! Війна триває!» – звернулася волонтерка громадської організації «Буковина — українському війську» Марія Філіпчук.

Матеріал та фото Вадима Германа

Коментарі