Новини

«Прибрати з грошового обігу всі монети»: що думають про цю петицію чернівчани

«А ще вони всіх дратують. Окрім нумізматів».

«Прибрати з грошового обороту всі монети» — саме така петиція нещодавно була зареєстрована на сайті глави держави.

Автор петиції Андрій Винниченко, свою вимогу скасування монет аргументує тим, що вони дорогі у виготовленні та непрактичні.

«Особливу увагу хочу звернути на монети цінністю в гривню і більше. Я не знаю жодної людини, яка була б задоволена введенням цих монет у грошовий обіг. Навіть у маршрутних таксі часто лайка через те, що хтось не хоче отримати здачу монетами, а водій відповідає, що йому вони теж не потрібні», – зазначив автор петиції.

Як з’ясували журналісти «Шпальти», на сайті електоронних петицій зареєстрували більше 20 звернень, які стосуються монет. Серед цих вимог також є петиція, автор якої просить видавати зарплатню усім чиновникам і державним діячам виключно монетами номіналом 1, 2, 5, 10 грн.

Ми провели опитування на сторінці «Шпальти» в Instagram та дізналися, що думають пр нові монети чернівчани.

За результатами опитування, 7% респондентів досі не бачили нових монет. Більше половини ними користується, проте 82% вважають їх незручними. 31% зазначили, що під час покупок у них відмовлялися брати оплату металевими грошима. І 62% чернівчан вважають, що такий грошовий знак як монета взагалі потрібно прибрати з грошового обороту.

І хоча більшість читачів від монет би відмовилися, деякі підписники «Шпальти» висловили побоювання щодо можливого підвищення цін, якщо металеві гроші все ж таки скасують.

Автор петиції також зазначив, що нові монети дратують усіх, окрім нумізматів, проте станом на сьогодні з 25 тис. необхідних голосів зібрали лише 81. Голосування триватиме ще 74 дні.

Коментарі