Новини

Чернівецька область аутсайдер за кількістю рекордів серед областей України

За минулий рік Чернівецька область встановила всього два рекорди та 11 за увесь час існування Національного реєстру рекордів України.

У рейтингу областей за кількістю зареєстрованих рекордів Чернівецька область посідає 23-тє місце. Про це журналістам «Шпальти» повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

На своїй сторінці у фейсбуку вона опублікувала пост, у якому назвала області-переможниці рейтингу. 

УПЕРШЕ НА ПОЗИЦІЮ ЛІДЕРА ЗА КІЛЬКІСТЮ ВСТАНОВЛЕНИХ РЕКОРДІВ ВИЙШЛА ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬНаціональний Реєстр Рекордів визначив…

Gepostet von Вєтрова Лана am Mittwoch, 8. Januar 2020

Рахували рекорди від липня 2018-го року в усіх областях України, крім столиці. 

З результатом у 35 рекордів топ уперше очолює Одеська область, змістивши попередню лідерку — Харківську. Як відомо, Харківщина займала лідерські сходинки за кількістю національних рекордів останні сім років. Однак цьогоріч змістилася на третє місце, поступившись місцем не лише Одеській, а й Дніпропетровській області, яка набрала всього на один рекорд менше від Одещини і загалом встановила за період спостереження 34 рекорди.

Уже не перший рік Львівська область підходить впритул до трійки лідерів, але все одно залишається на четвертому місці з результатом у 21 рекорд.

«Серед найяскравіших рекордів одного з лідерів,  міста Дніпра, такі, як наймасовіша карнавальна хода I love Dnipro з кількістю 10346 учасників (організатор — Дніпровська міська рада), рекорд дніпровського альпініста Дмитра Семеренка, традиційні для міста досягнення в категорії «Наука і технології» та ціла низка гастрономічних рекордів. Цікаво, що найбільший в Україні кіт, мейнкун Кекс, завдовжки 121 см, також мешканець Дніпра. У загальному заліку області також і мистецькі рекорди тематики петриківського розпису», — йдеться у дописі Лани Вєтрової.

За минулий 2019 рік на території Чернівецької області було зареєстровано всього два рекорди. А за весь час існування Національного реєстру рекордів (а це з 1989 року) Буковина дивувала 11 разів.

Нагадаємо, 14 січня під час маланкового дійства у Вашківцях встановили рекорд України — зафіксували найбільшу кількість людей, переодягнених у маланкові костюми.

Крім того, 24 вересня 149 чернівчан намагалися влаштувати наймасовіший бій подушками, однак їх обігнав Кропивницький, де подушками билися 300 людей.

Усього упродовж року Національний реєстр рекордів зареєстрував 710 національних, міжнародних та обласних рекордів. 

Коментарі