Бізнес, Новини

Що чекає на підприємців через несплату єдиного соціального внеску

Роз’яснення до Податкового кодексу щодо заборгованості підприємців зі сплати єдиного соціального внеску.

Фото Helloquence, unsplash.com

Заборгованість зі сплати ЄСВ (єдиного соціального внеску) не стане причиною переведення зі спрощеної системи оподаткування на загальну.

Про це пишуть в офіційному виданні Державної фіскальної служби.

Відсутність покарання за несплату ЄСВ можлива через те, що, на відміну від єдиного податку, який сплачують фізичні особи-підприємці, ЄСВ є внеском:

«Тобто борг зі сплати ЄСВ не є податковим і не є підставою для відрахування такого платника з реєстру платників єдиного податку. Але розстрочення та відстрочення сум заборгованості з ЄСВ не передбачено,   заборгованість не підлягає списанню», — пояснюють у податковій.

Підприємцям потрібно було сплатити ЄСВ за останній квартал 2019 року до 17 січня. У разі несвоєчасної сплати виникає борг.

У фіксальній службі наголошують на тому, що сплата єдиного соціального внеску гарантує кожному соціальну допомогу на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та лікарняні виплати.

Довідка:

Єдиний соціальний внесок — це платіж, який сплачують до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування. Підприємці та самозайняті особи сплачують його з мінімальної зарплати за себе. За найманих осіб такий платіж віддає роботодавець. Його розмір складає 22% від фонду оплати праці працівника.

Коментарі