Бізнес, Новини

Уряд планує відшкодувати податки компаніям, які інвестують у бізнес

У парламенті зареєстрували законопроєкт, який має компенсувати податки компаніям, що займаються інвестиціями. 

Фото Helloquence, unsplash.com

Уряд запускає програму фінансування за зниженими відсотками для малого та середнього бізнесу. Про це 14 січня повідомив на своїй сторінці у фейсбуку міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

«Економіка не працює без кредитування для бізнесу. Якщо немає прийнятних умов кредитування, то бізнес немає ресурсів розвиватися. Тенденції погані. На мою думку, головними причинами є жорстка монетарна політика, високі відсоткові ставки та недостатній захист прав кредиторів — по простому, високі ризики, що кредити не повернуть», — пише Тимофій Милованов.

За словами міністра, держава планує зменшувати податкове навантаження на бізнес та знижувати вартість кредитів. Реформу планують на початок весни (зниження та оптимізація податків дозволить бізнесу більш ефективно працювати).

Існують і інші програми компенсації відсоткової ставки, наприклад, в агро для купівлі землі або сільськогосподорської техніки. Можливе значне зниження обліковоі ставки НБУ.

«І нарешті ми можемо стимулювати розвиток бізнесу через спеціальні інвестиційні преференції. Вже є відповідний законопроєкт про відшкодування податків для бізнесу, що інвестує пропорційно до суми інвестицій», — повідомив міністр.

Загалом  у 2020 році на заплановане здешевлення кредитів для бізнесу витратять п’ять мільярдів гривень.

 

Коментарі