Афіша

Музичні гурти зі всієї України та автобусні екскурсії. Яким у Чернівцях буде інструментальний фестиваль

Упродовж трьох днів Чернівці стануть культурним центром для гуртів та сольних виконавців, а також музичних фанів зі всієї України.

Фото Ірини Болести

14-16 лютого у Чернівцях відбудеться фестиваль сучасної інструментальної і симфонічної музики «InStrum Fest». Наше місто стало другим після Заліщиків, де проведуть такий захід. Упродовж трьох днів Чернівці стануть культурним центром для гуртів та сольних виконавців, а також музичних фанів зі всієї України.

Насамперед «InStrum Fest» покликаний створити знаковий український культурний продукт та популяризувати інструментальну музику серед молоді, кажуть організатори. Але водночас засновники фестивалю хочуть презентувати всі творчі можливості Чернівців загалу.

«Після першого нашого фестивалю у Заліщиках з’явилося розуміння, що таке можна і треба впроваджувати у регіонах, аби знайомити учасників із найцікавішими куточками України. Хочемо створити унікальний для міста зимовий продукт. Обрали саме День Валентина, це стане додатковою мотивацією для туристів приїхати до Чернівців. Треба нагадати всій Україні, що це музичне місто, його потенціал треба використати на повну. Чернівці зараз далеко не у найкращій формі, тому саме такі заходи зможуть гідно презентувати місто туристам», – розповіла організаторка фестивалю Тетяна Воронова.

Серед основних подій фестивалю:

14 лютого: 

  • InStrum Battle – розважальний формат конкурсу для учнів музичних шкіл, училищ та музичних студій. Захід розпочнеться з виступу скрипальки Роксолани Закопець.
  • Вечірка з «Zapal Band» – запальний інструментальний проєкт, який грає сучасні кавери на цимбалах, гітарі та ударних.

15 лютого:

  • Майстер-клас із гри на бандурі від лауреата міжнародних академічних та джазових конкурсів Георгія Матвіїва. Ввечері також відбудеться концерт бандуриста.
  • Концертна програма піаніста та композитора Андрія Соловйова «Рояль крізь час. Від джазу до неокласики».
  • Виступ чернівецького гурту «Belle Vue Band». Музика колективу – це суміш джазу, ф’южину, фанку та вкраплень фолкових мотивів.

16 лютого:

  • Тематичний концерт «Мелодії Різдва», присвячений святові Стрітенню, у Катедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці. Прозвучать класичні та авторські композиції Юрії Радько у виконанні гурту «Double Blast» (баян та бандура) та чернівецького ансамблю скрипалів «Чарівні струни».

Крім музичних концертів, у рамках фестивалю відбудуться екскурсійні та тематичні заходи. Як наголосили організатори, екскурсії будуть цікаві не тільки гостям міста, а й безпосередньо чернівчанам. Зокрема на всіх охочих чекає автобусна екскурсія «Буковинська трійця» (садиба Івана Миколайчука, гімназія-музей Дмитра Гнатюка та будинок Володимира Івасюка) та пішохідна екскурсія «Акустичний міст» (Вірменська церква, Трьохсвятительська семінарська церква, музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської).

Усі локації, оновлення програми та квитки шукайте тут.

Анна Колісник

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі