Євген Хмара та Марта Адамчук. Як у Заліщиках проходив InStrum Fest. Фото

Упродовж двох днів відвідувачі фесту InStrum Fest насолоджувалися інструментальною музикою.

17-18 серпня у Заліщиках відбувся фестиваль камерно-інструментальної, симфонічної музики та мистецтва  InStrum Fest Zalischyky. На фестиваль приїхали гості зі Львова, Чернівців, Києва та Тернополя.

У перший день фестивалю для всіх відвідувачів виступили: чортківській кавер-дует «Double Blast», інструментальний гурт із Дніпра «RADZ», симфонічно-роковий оркестр «Brevis» та «Double Blast». Також гості фесту дивилися фільм «Коли-небудь ми станемо щасливими», відвідали відкриту екскурсію, а любителі екстриму здійснили політ на параплані в тандемі з інструктором.

Читайте також: Чи готові чернівчани до розвитку туризму нового рівня

Другий день фестивалю розпочався з виступу піаністки та вокалістки Юлії Запорожець «JULINOZA».

Наступними виступив гурт «ROCKOKO» із заліщицьким симфонічним оркестром. Інструментальний гурт представив слухачам власні композиції та кавери.

Закінчився InStrum Fest виступом головних хедлайнерів фестивалю − піаніста-віртуоза, володаря статусу Yamaha Artist Євгена Хмари у дуеті з Мартою Адамчук. Разом із виконавцями всі відвідувачі заходу співали відомі українські пісні «Червона рута», «Я піду в далекі гори» та «Черемшина».

Також під час свого виступу Євген Хмара приготував чимало сюрпризів для слухачів. Одним із них був виступ Анатолія Гернаденка на ханге.

InStrum Fest Zalischyky – фестиваль камерно-інструментальної, симфонічної музики та мистецтва. Створений для популяризації сучасного культурного продукту, відновлення Заліщиків як унікального європейського курорту, відродження вже наявного потенціалу в інноваційному сучасному контексті.

Заліщики ще декілька десятиліть тому були одним із головних європейських туристичних центрів, у якому відчувається міцний багатокультурний вплив Польщі, Австро-Угорщини, Литви. До Другої світової війни більшість місцевих була єврейського походження. Заліщики розташовані у 50 км від Чернівців, 120 км від Кам’янця-Подільського, 125 км від Тернополя. Розвиток нової дестинації дає можливість більш рівномірно спрямувати туристичний потік на території країни.

Фото Ірини Болести

Залишити відгук