Новини, Репортаж

Що можна купити на Різдвяному містечку у Чернівцях. Фото

На Соборній площі можна посмакувати різною їжею, випити ароматного глінтвейну та придбати пам’ятний сувенір.

19 грудня у Чернівцях запрацювало Різдвяне містечко. На Соборній площі встановили торгові ятки, де кожен охочий може посмакувати різноманітними смаколиками, випити ароматного глінтвейну біля новорічної ялинки та придбати пам’ятний сувенір. Ми пройшлися містечком та дізналися, яку саме продукцію пропонують на святковому ярмарку.

13:30 біля новорічної ялинки фотографуються діти, біля декількох торгових точок дорослі п’ють глінтвейн, а хлопці танцюють під румунську музику.

Одразу йдемо запитувати, скільки тут коштують зігрівальні напої. Здебільшого у багатьох ятках ціна однакова – вона варіюється від 30 до 50 грн. Буковинським пуншем тут можна посмакувати за – 50 грн, а гарячим вином на вишняку від 25 грн.

Йду далі до ятки з сувенірною продукцією. Запитую у продавця, яка вартість сувенірів.

– Ой, золота моя, ціни різні. Починаючи від п`яти гривень і до тисячі. Вибирай, що хочеш, – каже чоловік.

Якщо ви хочете перекусити, то у багатьох ятках можете купити багет та тости. Їхня вартість тут від 30 до 50 грн.

Для дітей тут теж знайдуться смаколики, на полицях можна побачити різнокольорові льодяники та пряники.

Ціни різні, все залежить від розмірів, від 25 до 70 грн, – каже продавчиня.

Поруч із нею чоловік продає теж солодощі. На цій різдвяній вітрині можна побачити та придбати тірамісу, желе та медовик. Коштують смаколики по 35 грн, а пряники – від 30 грн.

Від солодощів переходимо до ситнішої їжі. У одній із яток жіночка пропонує традиційні страви новорічного столу – олів’є (30 грн за 100 грамів) та шубу (30 грн за 100 грамів). Окрім цього, в каструлі парують гарячі голубці (25 грн за 100 грамів).

Традиційно на ярмарку можна знайти картоплю фрі (20 гривень), хот-доги, тости, ковбаски (35 гривень) та курячий шашлик і шашлик зі свинини (50-55 грн за 100 грамів).

Нашу увагу привертає ятка з різними видами сирів. Запитую у продавців, яка вартість продукції.

– Якщо хочете сир, витриманий рік, то його ціна – 350 грн за кг., якщо від року – 450, а більше двох – 500 грн., – каже чоловік.

Окрім цього, продавець зазначає, що у них найароматніший глінтвейн із домашнього вина.

– Всього за 25 грн, – додає він.

Переходимо до розважальної частини.

Цьогоріч на Соборній площі можна побачити дитячі каруселі. Покататися на них ваші діти можуть за 50 грн. Звісно ж, що окрім механічних машинок, тут традиційно є йвеликі.

Чимало дітей біля милого поні. Чоловік, який пропонує покатати діток на маленькому конику, бере за одне коло 50 гривень.

Обійшовши всі ятки навколо, роблю висновок, що для комфортного перебування на Різдвяному містечку, з собою необхідно мати від 200 до 300 гривень. Якщо ж ви будете не одні, то сума збільшиться вдвічі або й втричі.

Яким містечко було торік, дивіться у нашому фоторепортажі. 

Ярослава Дерев’янко
Фото Анастасії Бойчук

 

Коментарі