Новини

«Від щирого серця і до 800 гривень». Що можна купити та скуштувати на різдвяному містечку у Чернівцях. Фото

На Соборній площі встановили 31 торгову ятку, де можна придбати їжу та сувеніри на будьякий смак.

19 грудня у Чернівцях запрацювало Різдвяне містечко. На Соборній площі встановили 31 торгову ятку, де можна придбати різноманітні смаколики, солодкі напої та пам’ятні сувеніри на будь-який смак.

«Шпальта» пройшлася містечком та дізналася, як цьогоріч працює новорічний ярмарок і в скільки містянам обійдеться прогулянка торговими ятками.

15:00. На Соборній площі поки нелюдно. Периметром площі ходять двоє чоловіків у військовій формі – вони охороняють і стежать за порядком. Йдемо з фотографом туди, де найбільше людей. Це торгова ятка під назвою «Два кота». Тут продають «рибки» – солодкі вафлі з морозивом за 65 гривень, і смачний глінтвейн вартістю 25 гривень.

Загалом глінтвейном на ярмарку можна посмакувати, заплативши від 20 до 60 гривень. Усе залежить від кількості зігрівального напою.

В одній із торгових яток пропонують скуштувати особливий глінтвейн. Так стверджує продавчиня.

«Замість того, щоб наливати глінтвейн у паперовий стаканчик, ми розливаємо напій у склянку, такого тут ви ніде не знайдете», – розповідає вона.

Також продавчиня каже, що найбільше покупців тут увечері. Різдвяне містечко працює щодня з 10:00 до 22:00. Тільки в новорічну ніч у них значно довший робочий день – до 6 ранку.

«Ми тут не перший рік торгуємо. Для мене це вже традиція. Я не уявляю себе в новорічну ніч десь за столом», – розповідає жінка.

На Різдвяне містечко до Чернівців приїхали хлопці з Хмельницького. Вони продають шоколад власного виробництва, вибір найрізноманітніший – аж очі розбігаються. Відповідно, ціни також. Поласувати смаколиками можна, заплативши від 39 до 135 гривень. Хлопці зізнаються, що покупців не багато, і від цього їм трохи сумно.

Йду далі, бачу ятку з сувенірною продукцією. Запитую у продавця про вартість сувенірів.

«Від щирого серця і до 800 гривень», – відповідає пан Володимир.

Навпроти нього, майже у центрі площі, продають іграшкових собак за 150 гривень. Там же пропонують кульки, одна коштує 35 гривень.

На ярмарку можна знайти найрізноманітніший асортимент – від картоплі фрі (20 гривень) хот-догів, тостів, ковбасок (25 гривень) до шашликів (40 грн за 100 грамів) і цукерок.

Упродовж дня навколо ялинки на поні катається малеча. Вартість такої поїздки – 50 гривень за коло.

Обійшовши всі торгові ятки, зрозуміла, аби комфортно відчувати себе на Різдвяному містечку, необхідно мати при собі  150–200 гривень.

Якщо ж ви будете йти разом із сім’єю, то сума збільшиться вдвічі або й втричі.

Ярослава Дерев’янко
Фото Ірини Болести

Коментарі