Новини

У чернівецьких тролейбусах розпочали тестувати стаціонарні валідатори

Оплатити поїздку в електротранспорті можна банківською безконтактною карткою.

Фото ілюстративне

У чернівецьких тролейбусах почали тестувати роботу стаціонарних валідаторів для оплати проїзду. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив заступник чернівецького міського голови Володимир Середюк. Наразі оплатити поїздку в електротранспорті можна банківською безконтактною карткою за тарифом 3 гривні.

«Ми вирішили спершу встановити стаціонарні валідатори на тролейбусах «Шкода»-15ТР («гармошках»). Також ставимо їх на тролейбуси «Шкода»-14ТР. Наразі встановили 10 валідаторів. З кожним днем кількість пристроїв на лінії буде збільшуватися», — сказав у коментарі «Шпальті» Володимир Середюк.

Також посадовець повідомив, що вже готова транспортна картка для оплати проїзду. Наразі вирішують питання із запуском програмного забезпечення для її поповнення і валідування «студентського» та «учнівського» квитків.

«Виготовили вже близько тисячі транспортних карток. Ведемо перемовини з власниками айбоксів щодо можливості їх поповнення. Таку картку можна буде купити у кондуктора. Собівартість картки – 20 гривень, закладемо на неї 20 поїздок. Відповідно картка з 20-ма поїздками буде коштувати 80 гривень», — розповів посадовець.

Нагадаємо, у першій половині року комунальне підприємство «Муніципальний інфоцентр» провело тендер на придбання та налаштування стаціонарних валідаторів для чернівецьких тролейбусів. Переможцем стала фірма з Мукачевого «Діло-Плюс». 26 червня з нею уклали договір, згідно з яким Чернівецькому тролейбусному управлінню поставили 67 пристроїв та 38 кріплень до них за 3 мільйони гривень.

 

Коментарі