Новини

Бюджет, Чорнівка та холодні батареї. Головне з сесії міськради. Фото

Які рішення ухвалили (або ні) депутати під час засідання у п’ятницю.

20 грудня депутати Чернівецької міської ради зібрались на чергову сесію. Традиційно засідання розпочалось із 40-хвилинним запізненням.

Більше двох годин обранці обговорювали проєкт бюджету міста на 2020 рік і зрештою ухвалили його. Згідно з документом у новому році видатки перевищуватимуть доходи на більш, ніж пів мільярда гривень. Найбільше грошей спрямують на освіту, ЖКГ та соцзахист.

Надалі перейшли до головного питання цього тижня – приєднання Чорнівки до Чернівців. У випадку ухвалення цього рішення протестувальники обіцяли розблокувати дорогу до чорнівського сміттєзвалища. Однак голосів не вистачило, тож люди продовжують перекривати шлях сміттєвозам, а чернівецькі вулиці – потопати у смітті.

Після обідньої перерви розглядали питання надання дозволу МКП «Чернівціспецкомунтранс» передати поворотну фінансову допомогу «Чернівцітеплокомуненерго» у розмірі 6,6 мільйона гривень. Ці гроші потрібні тепловикам, щоб розрахуватись за електроенергію, спожиту в грудні та погасити борги за зарплату. Однак депутати не підтримали рішення, тож домівки чернівчан можуть залишитись без теплопостачання.

Після цього місцеві обранці розглядали земельні питання.

Фото Анастасії Бойчук

 

Коментарі