Новини

У дитячій клінічній лікарні оновили обладнання для виходжування поспішайок

Закупили дороговартісний кювез американського виробництва.

Нещодавно для відділення інтенсивної терапії новонароджених придбали нове обладнання. Для покращення виходжування передчасно народжених дітей закупили дороговартісний кювез американського виробництва.

«Аналогічних кювезів немає в закладах охорони здоров’я області. Крім того, як нам повідомили представники постачальника, в Україні він теж один із перших зі своєї останньої партії виробництва. Це обладнання максимальної комплектації. Переконані, що воно значним чином прискорюватиме та покращуватиме виходжування діток, які цього потребують», – розповів керівник обласної дитячої клінічної лікарні Микола Чепіль.

Читайте також: Народжені для обіймів. Як у пологовому будинку №2 доглядають за поспішайками

За словами лікарів відділення інтенсивної терапії новонароджених ОДКЛ, в середньому упродовж року на лікуванні у цьому підрозділі лікарні перебувають 210-240 дітей. 65-70% з них потребують виходжування у штучно створених умовах. Найкраще такі умови дозволяє забезпечити новопридбане обладнання.

Вам буде цікаво: У Чернівцях створили календар із фотографіями передчасно народжених

«Кювез забезпечує умови для належної життєдіяльності дітей, вагою менше 1,5 кг. Як правило, дитина перебуває у кювезі до досягнення відповідної ваги та стабілізації життєвоважливих показників, але не менше двох тижнів. Придбане обладнання дозволяє створити дитині необхідні умови вологості, температури, звукоізоляції. Крім того, кювез оснащений підводкою кисню, що дуже важливо, адже нерідко передчасно народжені діти потребують штучного забезпечення киснем», – каже завідуючий відділення інтенсивної терапії новонароджених ОДКЛ Олексій Козьма.

Читайте також: Народилася з вагою 690 грамів. Історії трьох буковинських поспішайок

Коментарі