Щороку на Буковині майже 400 діток народжуються передчасно. Фото

У Чернівцях провели захід до Всесвітнього дня передчасно народженого малюка. 

Сьогодні, 12 листопада, у Чернівцях відбувся захід на підтримку передчасно народжених діток. В обласній науково-медичній бібліотеці зібралися родини, в яких народилися «ранні пташки».

У холі бібліотеки презентували тематичну фотовиставку Оксани Хіць. На картинах зображені фото батьків із передчасно народженими дітками вже в дорослому віці. Окрім цього, для гостей провели перформенс, а дітей розважали аніматори.

«Такий захід ми організували, щоб привернути увагу суспільства до проблеми передчасно народжених дітей. Адже щороку тільки на Буковині передчасно народжується приблизно 350-400. Після народження ці дітки найчастіше мають проблеми зі слухом та зором», — розповіла головна спеціалістка ДОЗ зі спеціальности «Неонатологія» ОДА Олена Власова.

Також для всіх провели майстер-клас від психолога і логопеда. Окрім цього, збирали кошти на обладнання для передчасно народжених – аналізатор газів крові та електролітів.

Читайте також: Народжені для обіймів. Як у пологовому будинку №2 доглядають за поспішайками

Раніше у коментарі «Шпальті» лікар-анестезіолог, завідувач реанімації новонароджених першого пологового будинку Чернівців Денис Колюбакін розповів, що у жодному пологовому міста такого апарата ще немає. Коштує він від 20 тисяч доларів і вище.

«Таких пристроїв по Україні всього три-чотири. Такого в області ще немає, але він дуже потрібен обласній дитячій лікарні. Його функція дуже важлива. У новонароджених, а ще й у передчасно народжених, незрілі легені. Більше з них на штучній вентиляції. Цей пристрій вимірює рівень газу в крові малечі, що дозволяє краще регулювати параметри вентиляції. Він допоміг би врятувати десятки, а то й сотні життів», – сказав лікар.

Фото Євгенії Калюжки

=

 

Залишити відгук