Новини

У Чернівцях проведуть фестиваль сучасної інструментальної та симфонічної музики

InStrum Fest Chernivtsi відбудеться 14-16 лютого.

14-16 лютого у Чернівцях відбудеться фестиваль сучасної інструментальної і симфонічної музики InStrum Fest Chernivtsi.

Метою фестивалю є створення знакового українського культурного продукту, популяризація інструментальної музики серед молоді та промоція Чернівців як цікавого зимового туристичного продукту.

Фестиваль InStrum Fest Chernivtsі 2020 розпочинається у День всіх закоханих і має створити для місцевих святкову атмосферу та привабити гостей поринути у романтику музики та чернівецької архітектури. Місто, яке традиційно має насичене музичне життя в теплий сезон, продовжує відтворювати сприятливу для розвитку інструментальної музики атмосферу протягом всього року.

InStrum Fest Chernivtsi запрошує найкращих виконавців зі всієї країни на цікаві локації, які організатори вже розпочали анонсувати та планують продовжувати дивувати гостей.

«Серед хедлайнерів фестивалю Андрій Соловйов, автор цьогорічної версії гімну України на День Незалежності. На фестивалі він представить свою авторську програму, в якій ми побачимо його ліричну сторону. У рамках фестивалю Чернівецька обласна філармонія пропонує концерт скрипальки з Німеччини українського походження Роксоляни Закопець. Її виступ буде супроводжувати пісочна анімація. Відвідувачі фестивалю отримують можливість насолоджуватись музикою і в поєднанні зі світовими інсталяціями, деталі таких концертів оголосять найближчим часом

Особливу увагу цей фестиваль приділяє українській бандурі, яка не тільки продовжує традиції, але й активно трансформується та стає все більш сучасною. Окрім концертів, також відбудеться майстер-клас для музикантів від бандуриста-новатора Георгія Матвіїва», – розповіла «Шпальті» організаторка фестивалю Тетяна Воронова.

Читайте також: Марта Адамчук та Євген Хмара. У Заліщиках відбувся InStrum Fest Zalischyky

InStrum Fest прагне зацікавити українську молодь в інструментальній музиці, створити формат, який буде не тільки розвивати, але й розважати та задавати моду на культурне дозвілля.

У рамках фестивалю відбудеться новий формат InStrum Battle – розважальний конкурс для учнів музичних шкіл та училищ, які навчаються грі на музичних  інструментах. Учасники будуть змагатись у виконанні як класичних, так і каверів сучасних творів.

Крім великих концертних виступів інструментальна музика буде лунати і в нічних закладах Чернівців. Місто об’єднає музикою відомих українських музикантів так і найкращих буковинських виконавців.

Детальніше – тут.

 

Коментарі