Новини

Для запуску перинатального центру у Чернівцях не вистачає обладнання

Також у центрі потрібно організувати харчування, придбати комп’ютерне  обладнання для роботи пологодопоміжного закладу, забезпечити сучасну навігацію.

Стан готовності та проблемні питання для запуску Чернівецького обласного перинатального центру проаналізували фахівці під час наради у Департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА. Там поки що не вистачає медичного обладнання для запуску та повноцінної роботи закладу. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

«Обладнання, яке наразі наявне у міському клінічному пологовому будинку №1, недостатньо для повноцінної роботи перинатального центру. Упродовж останніх років Чернівецька міська рада майже не здійснювала придбання нової медичної апаратури для цього пологодопоміжного закладу», — йдеться у повідомленні.

Також фахівці перевірили обладнання, яке придбали для оснащення перинатального центру раніше і яке на зберіганні у складських приміщеннях. Ця апаратура дозволить покращити матеріально-технічну базу пологодопоміжного закладу, однак є недостатньою для функціонування закладу. Також підготували перелік необхідного медичного обладнання, яке ще потрібно придбати.

Вам буде цікаво: Добудувати довгобуд. Репортаж із перинатального центру у Чернівцях. Фото

Крім того, для початку роботи центру потрібно вирішити питання організації харчування, придбати комп’ютерне обладнання для роботи пологодопоміжного закладу з Національною службою здоров’я України, забезпечити сучасну навігацію з використанням відповідних вказівників.

 

Коментарі