Новини

Міська рада розірве угоду з орендарями «Української книги» у Чернівцях

Наразі у ратуші чекають рішення суду.

Позов Чернівецької міської ради щодо розірвання угоди з орендарем «Української книги» зараз у суді. Його підготували відповідно до розпорядження міського голови. Про це розповів у коментарі «Шпальті» директор Департаменту економіки Чернівецької міської ради Віталій Гавриш.

«В односторонньому порядку розірвати договір можна лише у виняткових випадках (наприклад, коли ліквідована особа орендаря або орендодавця), але у нас такої можливості немає», – каже Віталій Гавриш.

Наразі у міській раді чекають результатів рішення суду, від нього будуть залежати подальші кроки щодо «Українського книги».

«Допоки тривають судові розгляди, приміщення буде зачиненим. Думаю, громадську організацію через суспільний резонанс справи настільки залякали, що вони могли б виконувати ремонти згідно з вимогами», – вважає керівник Департаменту.

Вам буде цікаво: Зберегти «Українську книгу». Що відбувається довкола відомої книгарні у Чернівцях

У випадку, якщо суд задовольнить заяву міської ради, у ратуші міркуватимуть, як відновити приміщення та вирішувати його подальшу долю.

Нагадаємо, наприкінці вересня чернівецький міський голова Олексій Каспрук дав доручення Департаменту розвитку ЧМР розірвати договір з орендарем «Української книги».

 

Коментарі