Новини

Місто Чернівці стало фіналістом конкурсу «Молодіжна столиця України»

Із 48 міст обрали тільки 10. Фінал у грудні. 

19 листопада відбулося чергове засідання Наглядової ради національного конкурсу «Молодіжна столиця України», під час якого визначили фіналістів. Так, за звання переможця та статус «Молодіжна столиця України-2020» будуть змагатися 10 міст, серед яких і Чернівці.

«Усі 48 міст продемонстрували ріст у порівнянні з попередніми роками, динаміку в своєму розвитку і новий рівень діалогу молоді і муніципалітетів. 10 грудня відбудеться фінальний етап конкурсу, під час якого делегації від міст-фіналістів за участю представників міської влади та молоді аргументують, чому саме їхнє місто має стати Молодіжною столицею України 2020 року», — повідомляє на сторінці у фейсбуку Молодіжна столиця Україна.

Всі міста-фіналісти: Вінниця, Івано-Франківськ, Кременчук, Миколаїв, Одеса, Тернопіль, Умань, Харків, Хмельницький та Чернівці.

Молодіжну столицю в Україні обирають уже третій рік поспіль. Першим містом, яке здобуло перемогу у 2017 році, став Львів, наступним — Кам’янець-Подільський. 

Як розповіла у коментарі «Шпальті» головна спеціалістка відділу у справах сім’ї та молоді Світлана Олексійчук, Чернівці вже вдруге беруть участь у конкурсі. Цього року заявку почали формувати на початку жовтня.

«Участь у заповненні брали студенти УАЛ, Студпарламент, Пласт, активісти молодіжного центру. Заявка складна, має декілька блоків, які охоплювали різні аспекти молодіжної роботи і молодіжної політики. Під час написання часто зверталася до допомоги фейсбуку. За відповіді всім щиро вдячні. Спочатку написали на 54 сторінки, а у вимогах — 17, тож треба було нещадно скорочувати. Дуже раді, що у фіналі, бо міста-учасники дуже сильні: Одеса, Тернопіль, Вінниця… З 48 міст справді важко обрати тільки 10. Фінал у грудні, ми будемо вдячні всім за допомогу в зйомці відеопрезентації для фіналу», — каже Світлана.

Основна мета конкурсу – активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України. Окрім цього, покращення співпраці місцевої влади та представників молодіжного середовища в усіх містах України, поширення кращих практик такої співпраці та успішних кейсів втілення молодіжної політики на місцевому рівні.

Коментарі