Новини

Чернівці боротимуться за звання молодіжної столиці України

Нині такий офіційний статус належить Кам’янцю-Подільському.

Цьогоріч за звання молодіжної столиці держави будуть боротися Чернівці. Наше місто, як і інших конкурсантів, розглядатимуть за трьома критеріями. Це активна участь молоді в суспільно-політичному житті, зайнятість та працевлаштування молоді, а також культурна сфера. Про це повідомляють на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

«Участь у конкурсі беруть міста України незалежно від кількости мешканців, розміру території чи адміністративного статусу. Заявку заповнюють спільно представники місцевої влади та молодіжного середовища міста, підписує міський голова та представники молодіжних громадських організацій, ініціатив та молодіжні активісти. Подати заявку на участь у конкурсі можна до 30 жовтня», – йдеться у повідомленні.

Молодіжну столицю в Україні обирають уже третій рік поспіль. Першим містом, яке здобуло перемогу у 2017 році, став Львів, наступним — Кам’янець-Подільський.

Головні завдання конкурсу:

  • залучення молоді до процесів управління містом, відтак – забезпечення вищого рівня відповідальности молодих людей за якість життя у містах;
  • поширення кращих практик молодіжної роботи, обмін досвідом та залучення молоді до всіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях;
  • використання європейського досвіду для покращення роботи з молоддю в регіонах України;
  • мінімізація негативних тенденцій міграції та сприяння процесам децентралізації на місцевому рівні.

Основна мета конкурсу –активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України. Окрім цього, покращення співпраці місцевої влади та представників молодіжного середовища в усіх містах України, поширення кращих практик такої співпраці та успішних кейсів втілення молодіжної політики на місцевому рівні.

Коментарі